BASES A/S | Lollandsvej 11C | 5500  Middelfart | T: +45 6340 1020 | M: info@bases.dk


Alle BASES produkter er udført i vedligeholdelses fri materialer af høj kvalitet
KLIK - på fanebladene for at se en detailleret materiale forklaring / produktbeskrivelse

-
 og hent eventuelt dokumentet for at se nærmere om materialer og farver.

 

BASES - materialer og farver

detaljer-stor.gif 

 Hent PDF fil

BASES materialer og farver Model M og S (Pdf-fil 237 kb, 2 sider)

Beskrivelse af BASES materialer og farver kan hentes ved at
klikke på PDF ikonet eller teksten herover!
 Hent Acrobat PDF læser (Gratis)
For at læse dokumentet kræves Adobe Reader i version 6.0.1 eller højere. Nyeste version kan downloades gratis ved at klikke på ikonet her til højre.

Søjler og sidebeklædning

BASES aluminiumssøjle                                   Sidebeklædning kan monteres efter ønske

Aluminiumssøjle og mellemstykke d1.gif                               Søjler med sideplader

BASES søjler er ekstruderet aluminiumsprofil som er natur elokseret. Beklædning fås i form af sideplader eller sideglas og monteres let i de dertil indrettede slidser i aluminiumssøjlerne.

Logiske monteringsbeslag i finslebne rustfri stålemner med gummiforing - sikre et utal af kombinationsmuligheder for montage af BASES sidebeklædning.

 

BASES sidebeklædning - materialer og farver:

 • BASES sideplader er 10 mm Trespa Meteon kompakt laminat og leveres i standard farven Iron Grey - de kan også skaffes i farverne Anthracite, Mid. Grey og Dark blue - alle plader er kantbearbejdet på alle 4 kanter.
   

 • BASES Sideglassene er 10 mm SGG hærdet sikkerheds glas og kan leveres i Klart planilux glas, Bronzetonet parsol glas, Gråtonet parsol glas og Frostet satimat diamant glas - alle med poleret flad kant på alle 4 kanter.

Hvad er Trespa® Meteon kompakt laminat...?
Trespa® Meteon er en plan facadeplade baseret på et hærdeplast/træfiber kompositmateriale, der er fremstillet under højt tryk og høj temperatur. Ved hjælp af en speciel teknik får pladerne en indfarvet dekorativ overflade. Resultatet er et produkt, der er perfekt egnet til en lang række udendørs anvendelser.

Forskellige miljømæssige overvejelser har spillet en vigtig rolle i udviklingen af Trespa® Meteon. De spænder fra en optimal udnyttelse af råvarer til en særdeles lang produktlevetid.

Egenskaber:
UV-stabilitet
Farvestabilitet – der yder 10 års garanti på lysægthed
Temperaturstabilitet (–20 til 80° C)
Ingen fugtoptagelse
Dimensionsstabil
Let at bearbejde (kan bearbejdes med de samme værktøjer som til almindelig hårdt træ)
Kemisk resistent – selv graffiti kan renses af!
God stivhed
Glimrende slagstyrke

Trespa® Meteon blev specielt udviklet til følgende anvendelser - her kan det bl.a. anvendes: :
Facadebeklædning
Sternbeklædninger
Udhæng
Altanafskærmninger og balustre
Småbygninger i bymiljøet (Cykelskure, kiosker m.v.)
Sandwichpaneler

 

Hvad er SGG hærdet sikkerheds glas...? 

Hærdet glas har produktnavnet SGG SECURIT® hos Saint-Gobain/Scanglas. Hærdet glas er fremstillet ved hjælp af en varmeproces, hvor glasset opvarmes til 650-700 grader Celsius og derefter nedkøles hurtigt. Ved hjælp af denne proces bliver glasset ca. 5 gange stærkere end glas, som ikke er hærdet. Hærdningsprocessen har også indflydelse på brudmønstret. Når glasset smadres, sker det i bittesmå, ufarlige stykker, og dermed mindskes risikoen for alvorlige skæreskader.

Normalt forsynes alle hærdede glas med et stempel, da det ikke umiddelbart er til at se, om glasset er hærdet eller ej. SGG SECURIT® opfylder kravene i den højeste klasse for personsikkerhed.
Alt fastmonteret hærdet glas, som indgår i dansk byggeri, skal være CE-mærket. Glas, som ikke er synligt og vedvarende CE-mærket, må ikke forhandles eller monteres i Europa.

SGG SECURIT® er ikke et færdigt glas men derimod en måde, hvorpå glasset kan bearbejdes, og det betyder, at mange forskellige glastyper kan anvendes.

BASES mest almindelige tykkelser er 6, 8 og 10 mm. De maksimale dimensioner afhænger af glassets tykkelse. Hærdning af en bredde på over 2400 mm kan foretages af andre selskaber i Saint-Gobain. Den minimale dimension er: 100 x 150 mm med et min. diagonalmål på 290 mm.

Kun før hærdningen kan glasset bearbejdes, f.eks. kan der bores huller i glasset, kantslibes, silketrykkes mm. Glasset skal være kantbearbejdet, hvis man skal kunne hærde det.

Hærdet glas kan ikke bearbejdes. Håndtag og lignende kan limes fast på glasset.  

Klokketop og bæremodul

 

 Klokketop og tagbøjler i rustfrit stål                 Dobbelt bæremodul og dækplader

   Bæremodul - klokke og tagbøjler                                d4.gif

Klokketop og tagbøjler er rustfri stålemner AiSi 304 med glasblæst overflade og efterfølgende passivering. Taget ligger elegant af på et mellemstykke (klokketop) i rustfrit stål. Mellemstykket kan efter behov monteres med et belysningsarmatur, eller et blænddæksel.

Det dobbelte bæremodul sikre, at BASES carport-systemet kan udbygges i det uendelige.

Tagplader i PC polycarbonat


BASES tagplader model M er: 6mm massiv UV-beskyttet bronzetonet transparent PC polycarbonat

d3.gif

Hvad er PC polycarbonat...?

BASES Bayer MAKROLON® er UV longlife plade i bronzetonet – UV stabiliseret begge overflader.
Polycarbonat PC forhandles via RIAS A/S under følgende handelsnavn: BAYER MAKROLON®
PC er en amorf thermoplast, der udviser en kombination af egenskaber som ekstrem høj slagstyrke, stor stivhed, god varmefasthed og gode mekaniske egenskaber. Endvidere har materialet god elektrisk isoleringsevne, dimensionsstabilitet og krybebestandighed. Materialet leveres i tonede og gennemfarvede udførelser. Kemikaliebestandigheden er moderat, og materialet kan ikke anvendes i forbindelse med stærke opløsningsmidler samt baser og vand over 60°C (hydrolysefølsom).


Egenskaber:
Generelt kontinuerligt anvendelsestemperaturområde fra ca. - 60°C til ca. + 125°C. Glasovergangstemperatur ca. Tg 150°C.
Generelle anvendelsesområder for PC:
På grund af den meget høje slagstyrke anvendes PC til sikkerhedsudstyr som maskinafskærmninger, tyverisikring af ruder, skudsikre afskærmninger, skilte, kabinetter, lysarmaturer, tagkonstruktioner og vinduer. Indenfor maskinindustrien også til emner, hvortil der kræves god varmebestandighed,
slagstyrke, transparens samt dimensionsstabilitet. Komponenter i PC anvendes endvidere i vid udstrækning indenfor elektronik-, medicoteknik-, fødevare- og transportmiddelindustrien.

Fordele Ulemper ved PC polycarbonat:

Meget høj slagstyrke • Hydrolysefølsom, kan ikke anvendes i forbindelse med vand over 60°C
• Stor stivhed og dimensionsstabil • Følsom overfor spændingskorrosion, kan udløses i forbindelse med
• God krybebestandighed visse kemikalier
• Gode elektrisk isolerende egenskaber • Ikke bestandig overfor opløsningsmidler og baser
• Gode optiske egenskaber – glasklart materiale • Standard PC ikke UV-resistent
• God varme- og kuldebestandighed • Standard PC ej ridserobust
• Kan klæbes
• Kan ultralyds-, friktions- og varmluftsvejses
• Kan koldbukkes, afhængig af kvalitet og tykkelse
• Gode stanse- og klipegenskaber, afhængig af tykkelse
• Generelt gode trykningsegenskaber, især silketrykning
• Gode formningsegenskaber
• Secial typer af PC kan anvendes i forbindelse med levnedsmidler
• Svært antændelig
• Er bestandig overfor gængse olieprodukter, svage syrer, svage alifatiske kulbrinter samt alkoholer kvaliteter.


BASES Bayer MAKROLON®  er UV longlife plade i bronzetonet – UV stabiliseret begge overflader

Tagrender

 

Aluminiumstagrende og bagvæg

d3.gif

BASES tagrender er ekstruderet aluminiumsprofil som er natur elokseret. Den integrede tagrende sikre, at man ikke bliver unødigt våd i regnvejr.

Lampe/belysning

 

BASES lampe - indstilleligt belysningsarmatur

Bases-lampe2

BASES lamper er produceret i i glasblæst natur elokseret aluminium. Det specialudviklede belysningsarmatur består af to lyskilder, der kan indstilles uafhængigt af hinanden. Armaturet er fremstillet i vejrbestandigt aluminium.

Som ekstra tilbehør kan der tilsluttes en ekstern censor, der både registrerer bevægelse og tidspunkt på døgnet. Censoren sikre derfor, at carporten er oplyst og imødekommende når De kommer hjem. 

Vedligeholdelse/rengøring af BASES

 

Vedligeholdelse/rengøring af BASES carporte og terrasseoverdækninger etc.

 • Søjler og øvrige aluminiumsdele kan afvaskes i sæbevand efter behov, evt. kan bilvaskemiddel anvendes.  

 • Tagrender efterses et par gange årligt og renses evt. for skidt. De kan afvaskes i sæbevand efter behov, evt. kan bilvaskemiddel anvendes.

  NB!
  Til rengøring og pleje af svært tilsmudset elokseret aluminium og rustfrit stål - kan anvendes Colorrens 20. Rengør/poler med blød klud og aftør evt. rengør efterfølgende med bilvaskemiddel. 

 • Klokketop A (model M), tagbøjler, dækplader og øvrige dele i rustfri stål skal vedligeholdes for ikke at få "rustlignende" anløbninger. Selvom stålet er "rustfrit", kan der fremkomme anløbninger, der ikke ser pæne ud. Det er derfor vigtigt, at De renholder overfladen ved 1 - 2 gange årligt at tørrer overfladen over med syrefri olie som f.eks hvidolie.
  Sidder anløbningerne så fast, at det ikke er muligt at fjerne dem med olien, kan et meget fint slibemiddel benyttes. Det er dog stadig vigtigt, at De efterfølgende foretager oliebehandlingen. 

 • Klokketop D (model S) og søjlefod i varmgalvaniseret stål overfladen gradvist patinerer til mat grå i løbet af 1 til 2 måneder. 

 • Tagplader polycarbonat (PC/RPC) --->>> START ALTID med at skylle tagpladerne grundigt af for løst snavs, støv og sand, herefter kan de rengøres ved vask med lunkent vand tilsat en mild sæbe eller en lidt sur, neutral eller svagt alkalisk rengøringsmiddel, med en blød ren svamp eller en microfiber klud. Skyl godt efter med rent vand og tør med et vaskeskind eller en fugtig cellulose svamp, men HUSK rens aldrig pladen i tør tilstand.

  Friske maling stænk, fedt, olie osv. kan fjernes ved at gnide let med ethanol eller petroleumsether på en blød klud, efterfulgt af en grundig vask og skylning, som beskrevet ovenfor.

  Tagpladerne rengøres lettest ved hjælp af højtryksrenser. Det tidspunkt, hvor strålen har kontakt på overfladen, bør holdes på et minimum ved hele tiden at flytte den rundt.

  Efter rengøringen skylles tagpladerne efter med rent vand - og helst i regnvejr, således at efterfølgende kalkaflejringer undgås.

  Brug ALDRIG opløsningsmidler som benzen, alkohol, ester, blyholdig benzin, tetrachlormethan eller organiske opløsningsmidler i forbindelse med polycarbonat tagpladerne. Isopropylalkohol på en blød klud kan dog anvendes.

  NB: Brug ALDRIG skuremidler, slibende eller stærkt alkaliske rengøringsmidler, barberblade eller andre skarpe genstande/redskaber eller stive børster til rengøring af polycarbonat tagpladerne.  

 • Sideplader i Trespa Meteon kompakt laminat Højtrykslaminatplader kan rengøres med neutralt rengøringsmiddel, skylles efter med vand og tørres med en blåd klud. 

 • Sideglassene i SGG hærdet sikkerheds glas renses som almindelige vinduer.

UDSKRIV - TIPS TIL FORÅRS rengøring af BASES overdækninger, så De fortsat kan have glæde af den i mange år fremover >>> KLIK HER

Garanti og reklamationsbestemmelser

 

BASES produkter er konstrueret til at opfylde kravene til funktion og design fra hele Europa.
Dette, samt mange års erfaring med produktion, er BASES forudsætning for at leverer et produkt af meget høj kavlitet til Dem. Skulle uheldet være ude, står BASES til enhver tid til Deres disposition.

 

Der ydes følgende garanti / reklamationsret:

 • På Bayer MAKROLON® polycarbonat tagplader er der 10 år mod nedbrydning af lysets ultraviolette stråler.
   

 • På Trespa Meteon kompakt laminat Højtrykslaminatplader er der 10 års garanti mod farveægtheden.
   

 • På alle øvrige produkter henvises til købelovens bestemmelser, der giver 2 års reklamationsret.

Copyright © BASES 2013 | Design by Decor Web | Om anvendelse af Cookies